Ontbijtjes zijn de hype in Rotterdam

Ilse en Phuong zijn begonnen met de instagrampagina ‘Breakfast in Rotterdam’, omdat ze zelf een ontbijtbar wilden beginnen. De pagina staat vol met foto’s van ontbijtjes in Rotterdam en dat is een groot succes! Wij zijn met Ilse naar twee ontbijt tenten geweest.
Volgens Ilse zijn ontbijtjes een grote trend: “Sowieso is de all day breakfast trend overgewaaid naar Rotterdam. Dus er is niet meer echt een ontbijtkaart en een lunchkaart. Het is één kaart waar je in de ochtend pannenkoekjes kan eten en ‘s middags ook.”

Ilse en Phuong zijn collega’s bij de Centrale Bibliotheek. Ze hebben beide een enorme passie voor ontbijt. Ze wilden daarom graag een eigen ontbijtbar beginnen in Blijdorp. Het bleek toch financieel niet haalbaar te zijn. In het kader van research begonnen ze hun eigen instagram pagina waar foto’s op staan van verschillende ontbijtjes uit Rotterdam. De pagina is een groot succes geworden. Ze hebben nu zo’n 7000 volgers.

Wij gingen met Ilse op pad om foto’s te maken voor hun instagram account. De eerste ontbijtzaak is Lot&Daan in de Oude Haven. Bij dit restaurant staat ontbijt, lunch en easy-diner op de kaart. Ilse geniet van Banana-Coconut Pancakes én maakt er natuurlijk meteen wat foto’s van. De tweede zaak is Mazi die sinds een maand is geopend aan de Goudsesingel. Hier krijgt Ilse nog wat calorieën voorgeschoteld. Ze krijgt een zeer uitgebreid Turks ontbijt geserveerd. Naast verschillende broodsoorten krijgt ze allerlei soorten beleg.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat