Ook de Doelen ontkomt niet aan ontslagen

Ook concert- en congresgebouw de Doelen ontkomt er niet aan: er is een reoganisatie op komst. Directeur Janneke Staarink zag het probleem al aan het begin van de coronacrisis aankomen: “Nu is het moment daar dat we moeten constateren dat naast het niet verlengen van tijdelijke contracten, de coronacrisis ook de Doelen dwingt tot een reorganisatie”, zegt de directeur.

De cultuursector is door heel het land enorm zwaar getroffen door de crisis. De Doelen heeft de afgelopen maanden zijn hoofd nog boven water proberen te houden met verschillende noodregelingen. “Daarbij moeten we tot onze grote spijt het vaste dienstverband beëindigen van 19 medewerkers. Dit is een pijnlijke, maar tegelijk ook onontkoombare stap. Pijnlijk, omdat we ons maar al te goed realiseren dat dit besluit grote consequenties heeft voor de collega’s die hun baan verliezen én zwaar is voor de collega’s die blijven”, zegt directeur Janneke Staarink.

Of dit het probleem voor het cultuurcentrum verhelpt is nog maar de vraag. De crisis is voorlopig niet voorbij en grote bijeenkomsten zullen nog lang op zich moeten wachten. “De Doelen wil in afgeslankte vorm zo flexibel mogelijk in kunnen inspelen op de vragen om haar heen en met lagere structurele lasten de continuïteit op langere termijn veiligstellen. We zullen – nog meer dan voorheen – de afweging moeten maken hoe we de beschikbaarheid van onze mensen, zalen en faciliteiten optimaal kunnen afstemmen op de behoeften van onze partners, huurders en de stad”, zegt Staarink.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat