Op deze pleinen kunnen Rotterdammers los tijdens ‘Noordse Feesten’

De Noordse Feesten trekken door heel Rotterdam Noord. Tussen 15 december en 9 januari kunnen Rotterdammers langs feesten in zes wijken van Noord. Voor elke dag staan er verschillende optredens op het programma, van straattheater tot muziek.

De eerste dag van de feesten zijn feestgangers welkom op het Johan Idaplein. Daar treedt de Badaboom Brass Band op. Deze band werd opgericht tijdens corona door twee Rotterdamse muzikanten. Straattheatergroep Tukkers Connexion speelt een stuntshow geïnspireerd op cartoons van vroeger.

De dagen erna trekt het feest, met optredens van onder andere Convoi Exceptional (zie hoofdfoto) naar het Eudokiaplein, de Statenweg, het Koningsveldeplein, de Ammersooiseplein, Jacob Loisstraat, het Insulindeplein, de Heliport, Tak van Poortvliet-straat, Schepenstraat, Baljuwplein en Pijnackerplein. Ben je benieuwd wat er allemaal wordt georganiseerd? Op de website van de Noordse Feesten kun je zien wat er gepland staat. Volgens de organisatie is het belangrijk de website in de gaten te houden, ook met het oog op de coronamaatregelen.

Zitplaatsen
De organisatie moet de huidige maatregelen naleven en dat betekent dat wie dichtbij wil zitten een geldige QR-code moet laten zien. “Maar je hoeft niet te reserveren. En wie spontaan langskomt zonder code, kan op een afstandje vast ook nog veel meekrijgen van de festiviteiten.”