Op pad met de inspecteurs van 50-jarig DCMR

Milieudienst DCMR viert morgen haar 50-jarige bestaan. Het moment om een kijkje te nemen in de meldkamer en op pad te gaan met een van hun inspecteurs.

“Mensen kunnen 7 dagen per week, 24 uur per dag bellen met de meldkamer als ze klachten hebben over stank of lawaai. Als dat gebeurt, kunnen we een inspecteur naar buiten sturen om onderzoek te doen. Die gaat letterlijk met zijn raampje open, neus naar buiten, ruiken wat er aan de hand is”, legt Marco Oudenaarde uit. Hij werkt nu als zo’n 9 jaar bij DCMR.

In de meldkamer komt een interessante melding binnen. Er zou een melding zijn gemaakt van enkele liters bier die worden geloosd. Jeroen van der Zee is de inspecteur die op pad wordt gestuurd. “We gaan zo kijken wat er gebeurd. Als het niet duidelijk is dan praten we met degene die het heeft gemeld, in de hoop dat die informatie kan verstrekken. We gaan de situatie opnemen. Eventueel nemen we nog foto’s als bewijsmateriaal en dan gaan we in gesprek met degene die aan het lozen is”, legt de inspecteur uit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat