OPEN Rotterdam weer genomineerd voor Omroep van het Jaar

Feest op de redactie! OPEN Rotterdam maakt kans om voor de tweede keer omroep voor het jaar te worden. Samen met acht andere lokale omroepen is OPEN genomineerd door de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). De prijs wordt 11 juni uitgereikt aan de beste lokale publieke omroep van Nederland.

In 2017 droegen we dat predikaat vol trots ook al en nu drie jaar verder zijn we doorgegroeid in onze hyperlokale aanpak, verbindende rol in Rotterdam en onze verhalen op het gebied onderzoeksjournalistiek. “We zijn heel blij met deze nominatie en ons geweldige team dat elke dag weer keihard werkt aan alles wat te zien is bij OPEN Rotterdam”, zegt hoofdredacteur Celeste Boddaert.

“Ik denk dat wij opvallen door onze constructieve manier van journalistiek bedrijven en we goed laten zien hoe de lokale omroep een verbindende rol in de samenleving kan spelen vanuit de journalistieke opdracht. Zo krijgt een maatschappelijk probleem als de mentale gezondheid een journalistieke vertaling, een hiaat in berichtgeving vanuit de overheid wordt ingevuld door coronamaatregelen te vertalen, lessen die online zijn, festivals die niet doorgaan, hoe beweeg je als je binnen zit, makers die zonder opdrachten achterblijven, we geven ze allemaal een vertaling binnen onze opdracht en mogelijkheden en talenten blijven we zoeken, vinden en opleiden. En alles samen met de Rotterdammers, met Rotterdamse organisaties, met Rotterdamse makers, met Rotterdamse talenten. Wij maken namelijk niet alleen verhalen vóór, maar ook samen mét de Rotterdammers”

OPEN Rotterdam is vanaf 2013 dé publieke omroep van Rotterdam, werkt crossmediaal en deelt journalistieke content op TV, radio, openrotterdam.nl, Facebook, Instagram, Youtube en op tiktok. Naast de hoofdcategorie ‘beste omroep’ worden er nog vijf andere prijzen uitgereikt: audio, video, nieuws, innovatie en presentatietalent. OPEN Rotterdam is tot nu toe elk jaar genomineerd voor een van deze categorieën. De nominaties in deze categorieën voor het jaar 2021 zijn nog niet bekend. 

NLPO reikt elk jaar tijdens de Lokale Media Awards een prijs uit aan de beste publieke omroep van Nederland. In 2017 viel OPEN Rotterdam ook al in de prijzen: we werden uitgeroepen tot beste publieke omroep van het jaar. In 2016 en 2015 waren we genomineerd voor de prijs. (Daarnaast kreeg OPEN Rotterdam in 2019 een keurmerk NLPO.) Vrijdag 11 juni wordt bekend of OPEN Rotterdam ook dit jaar wint. 

De andere acht genomineerde omroepen voor Omroep van het Jaar 2021 zijn:

Dtv Nieuws
Omroep Venlo
OOG Groningen
REGIO8
RTV Maastricht
RTV NOF
Streekomroep ZuidWest
WOS