Operadagen Awards 2019 uitgereikt tijdens GALA!

De Operadagen Awards zijn voor het derde jaar op rij uitgereikt tijdens een drukbezocht GALA! in Theater Rotterdam, Schouwburg. Jazz-zangeres Ntjam Rosie, bariton Michael Wilmering, muzikant/performer Joost Maaskant (Maask), muziektheatermaker Karlijn Hamer en het Nederlands Kamerkoor vielen in de prijzen. Uit het internationale veld kreeg regisseur Fabrice Murgia een award. Sopraan Claron Mcfadden ontving een speciale oeuvreprijs van het festival. De presentatie was in handen van spoken word artist YMP.

“Ons gala is een eerbetoon aan de diversiteit van het muziektheaterlandschap van nu. Wij eren hier zowel componisten, makers als performers. We zijn bijzonder blij een eerste life time award te mogen geven aan Claron Mcfadden, één van de meest veelzijdige performers in de opera en muziektheaterwereld”, aldus Guy Coolen, artistiek directeur Operadagen Rotterdam.

Na een succesvolle eerste editie in 2017 is het GALA! van Operadagen Rotterdam uitgegroeid tot één van de hoogtepunten van het festival, waar opera- en muziektheatermakers uit de hele wereld samenkomen en bijzondere artiesten in de spotlights worden gezet. De Operadagen Awards worden uitgereikt als erkenning voor hun bijzondere bijdrage aan het genre muziektheater en opera.

(Foto door Salih Kilic)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter