Ophef over spraakmakende vlaggen aan de West-Kruiskade

Making ugly people look better, Cruisekade en de Kroepoeksklanstraat, zijn leuzen die te lezen zijn op een twintigtal vlaggen die wapperen aan de West-Kruiskade. De zinnen over lelijke mensen en kroepoek schoten bij verschillende gebruikers van social media in het verkeerde keelgat. Ze lieten in diverse posts met foto’s blijken niet gediend te zijn van dergelijke woorden.
Waar komen deze zinnen vandaan? “Ze zijn verzonnen door ondernemers en bekenden van de West-Kruiskade,” vertelt Lennard de Vlieger, hij maakt deel uit van het winkelstraat management van deze straat. “Uit de verschillende inzendingen zijn twintig zinnen geselecteerd. Achter iedere keuze zit een bepaalde gedachte waarom die zin past bij deze straat. We hebben het vooraf ook nog gepeild onder bezoekers.” Hij begrijpt dat sommige keuzes misschien niet zo goed vallen. “Ik sta niet achter alle uitspraken, maar meerdere mensen hebben hierover beslist en de indieners van de slogans kunnen uitleggen waarom ze deze uitspraak hebben gekozen.” Inmiddels is één van de meest besproken uitspraken, de KroepoeksKlanstraat verwijderd.

De winkeliersvereniging plaatste de volgende mededeling op de Facebookpagina: “Een maand geleden zijn er banners op de West-Kruiskade geplaatst met verwijzingen of verbasteringen van teksten die verband houden met de cultuur op de West-Kruiskade. Alle teksten zijn bedacht door ondernemers, bewoners en passanten van de West-Kruiskade. Enkele spreken voor zich, andere hebben iets meer uitleg nodig. En een enkeling is niet voor uitleg vatbaar. Deze hebben wij inmiddels verwijderd.”

Benieuwd naar de vlaggen en de slogans? Bekijk nu de video hieronder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat