Opnamestudio aan Middellandstraat moet weg: We maken er het beste van

De Rotterdamse opnamestudio Duct Tape Studio moet per 1 juli weg uit het pand boven de Dirk van den Broek in de Middellandstraat. Nummers 103 tot 111 van de straat in West krijgen een andere bestemming. “Tot die tijd maken we er het beste van.”

Mede-eigenaar Niek Driesschen vindt het jammer dat de eindstreep voor de opnamestudio op deze plek in zicht is. “We wisten dat we hier maar tijdelijk in konden blijven, maar het blijft balen.” In de Rotterdamse studio is muziek opgenomen van bands als Forbidden Wizards, Pig Frenzy en Iguana Death Cult. Zoveel mogelijk analoog op tape. De plannen van de mannen bleven niet bij geluid alleen. “We hadden net een hele videoset overgekocht uit de jaren 90. Daar hebben we nog amper wat mee kunnen doen.”

Driesschen hoopt stiekem toch nog wat te kunnen maken van de laatste weken. “Natuurlijk moeten we alle coronamaatregelen goed naleven, maar als het mag dan hopen we ook met bezoekers en artiesten nog goed afscheid te nemen van deze plek. Als er per 1 juli weer evenementen mogen doorgaan met 100 man, dan hoop ik dat we nog een laatste feest kunnen geven. Uiteraard alleen als het allemaal veilig kan, maar het zou heel tof zijn er met een knal uit te gaan.”

De opnamestudio is niet de enige dat moet vertrekken. Het pand is samen met het naastgelegen pand (dat bekend stond als wijkcentrum) verkocht aan een ontwikkelaar. Die gaat er waarschijnlijk deze zomer mee aan de slag om de gevels van het pand te herstellen en om te toveren tot seniorenwoningen, met een apotheek en gezondheidscentrum. Huize Middelland dat nu samen met Rechtstreex nog maaltijden verzorgt voor de buurt laat weten ook nog zo lang mogelijk door te gaan. “Wij hebben nog geen officieel bericht gehad dat we weg moeten, maar verwachten dat dat ook niet lang meer zal duren. Het Wijkpaleis zelf is al verhuisd naar de Claes de Vrieselaan 72, daar moeten we alleen nog zorgen voor een goede plek om te koken”, vertelt Bram Dingemanse van Huize Middelland.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter