OPstap Rotterdam zoekt nieuwe vrijwilligers die goed zijn in de keuken

Eens in de twee weken organiseert Opstap een uitgebreide warme lunch voor Rotterdamse dak- en thuisloze jongeren tussen de 17 en 27 jaar en daarvoor zijn nu meer handen nodig.

OPstap is een vrijwilligersorganisatie voor thuisloze jongeren. Iedere maandag organiseren zij allerlei sportieve en culturele activiteiten of uitgebreide lunches. De activiteiten creëren een netwerk voor de jongeren en zorgen voor een beetje afleiding, waarbij ze even niet hoeven te denken aan al hun problemen.

Eerder maakten wij al een reportage over OPstap:

Nieuwe vrijwilligers
Voor de lunches heeft de organisatie nieuwe vrijwilligers nodig, die het leuk vinden om in de keuken te staan. De warme maaltijd wordt om de week op maandag georganiseerd en is voor zo’n twintig personen. Daarbij hoort het doen van de boodschappen, het maken van de maaltijd en daarna het opruimen van de spullen. Vrijwilligers mogen natuurlijk óók mee-eten.

Voor de organisatie is het belangrijk dat de vrijwilligers geïnteresseerd zijn in de leeftijd van thuisloze jongeren en graag iets voor hen wil betekenen. Betrouwbaarheid, betrokkenheid en een goed inlevingsvermogen zijn essentieel.

Keukenprinsen of -prinsessen die ook iets willen betekenen voor deze groep jongeren kunnen contact opnemen met Anna Boukema via [email protected] of 06-81897259.