Organisator Dance Parade voor Zomercarnaval: ‘In een grote stad wordt wel eens geschoten’

Verschillende politieke partijen in Rotterdam hebben gereageerd op het geweld bij het Zomercarnaval vorig weekend. Leefbaar Rotterdam denkt aan afschaffing van het evenement. De VVD pleit nu voor een terugkeer van de Dance Parade. Jasper Scholte kreeg in 2010 geen vergunning meer voor de Dance Parade na geweldsincidenten. De ophef over het Zomercarnaval komt hem bekend voor.

“Waarom kan Zomercarnaval doorgaan en wordt #danceparade Rotterdam ontzegd?”, zegt VVD-Rotterdam lijsttrekker Pascal Lansink-Bastemeijer op Twitter. De Dance Parade was tot 2010 het best bezochte dance-evenement van de Benelux. Na rellen in Hoek van Holland tijdens een festival waarbij iemand is doodgeschoten, verscherpte de Gemeente Rotterdam de regels voor evenementen zodanig dat de Dance Parade geen vergunning meer kon krijgen.

Jasper Scholte was organisator van de Dance Parade. Hij leeft mee met de organisatoren van het Zomercarnaval: “Dit soort evenementen zijn goed voor de stad. Wij zijn ook altijd positief geweest over het Zomercarnaval.” Op de vraag of de Dance Parade inderdaad terug kan komen, is hij terughoudend: “Er is een onderzoek gaande en het ziet er gunstig uit voor de Dance Parade. We hebben er zin in, maar we moeten eerst zien en dan geloven.”

Schiet- en steekincidenten waren zaterdag een domper op de festiviteiten van het Zomercarnaval. “In een grote stad wordt wel eens geschoten”, zegt Jasper Scholte, de directeur van het evenementenbureau JMR. Discussie over afschaffing is vervelend, maar: “Alle publiciteit is goede publiciteit”, zegt Jasper. De afschaffing ervaarde JMR in 2010 niet als een verrassing: “Het was geen donderslag bij heldere hemel. Maar we zijn kakkerlakken: we leven nog steeds.”