Over Mathenesse: fietslessen voor nieuwe Nederlanders

Fietsen is een oer-Hollandse traditie die voor veel Nederlanders net zo vanzelfsprekend is als lopen. Maar hoe ziet dat eruit als je nieuw bent in Nederland en dit nog moet leren? Neem in aflevering drie van Over Mathenesse een kijkje bij de lessen van de Fietsersbond die nieuwe Nederlanders in het zadel helpt van onze cultuur.

“Fietslessen dragen enorm bij aan de integratie. We vinden het heel belangrijk om deze mensen te helpen”, vertelt Erik Spijker, projectmedewerker noodopvang stichting Mano. “Ze zijn hier helemaal naartoe gekomen. Ik merk dat deze mensen niet al te veel geld hebben. Fietsen is natuurlijk oer-Nederlands, supergoedkoop en nog eens heel gezond. Het is fijn als mensen zich thuis voelen en onderdeel zijn van de maatschappij.”

Over Mathenesse is een periodiek videomagazine dat berichten over de wijken Oud-Mathenesse, Witte Dorp en M4H aan een breed Rotterdams publiek brengt. Elke aflevering zoomt in op een belangrijk thema in de wijk. In vijf rubrieken, waarbij altijd de mens centraal staat, wordt het thema vanuit verschillende perspectieven belicht.