Overlijden vader motiveert kok Veyis tot 30 dagen vrijwillig koken van iftar in Mevlana

In de Mevlana moskee is dagelijks voor 100 personen plek om een gratis iftar nuttigen. Kok Veyis Doğan heeft dit jaar besloten om 30 dagen lang gratis voor deze maaltijden te zorgen. Dit doet hij omdat hij zijn vader niet zo lang geleden is kwijtgeraakt: “Namens mijn vader wil ik aanbieden om vrijwillig deze maaltijden te koken.”

Veyis begint al om 13.00 uur ‘s middags met koken. De voorbereidingen die getroffen moeten worden zijn uiteenlopend. Hij maakt een goed gevuld menu: “Een hoofdgerecht, salade, rijst en soep. Ik ben daar ongeveer drie á vier uur mee bezig.”

De ramadan voelt dit jaar anders voor de Rotterdamse kok. Zijn vader is een aantal maanden geleden overleden. Toen hij werd gebeld door de moskee of hij 30 dagen lang de maaltijden wilde verzorgen, twijfelde hij niet. “Het maakt niet uit wie er komen eten. Marokkaanse, Turkse of Nederlandse mensen; iedereen is welkom!” legt Veyis uit. “Iedereen mag komen om gezellig een avondmaaltijd te eten.”