Padel in Rotterdam populair: aantal banen sinds NK in 2017 vervijfvoudigd

Het aantal Padelbanen in onze stad en omgeving is sinds het allereerste officiële Nederlandse Kampioenschap Padel, dat in 2017 in Rotterdam werd georganiseerd, vervijfvoudigd. Dat vertelt Pim van Zuilekom van Padelclub Rotterdam. Destijds was de sport alleen nog te beoefenen bij Padelclub Victoria in Kralingen, inmiddels kunnen Rotterdammers ook onder andere terecht in Feijenoord en Hillegersberg-Schiebroek.

“Padel is voor iedereen, het is lekker laagdrempelig” vertelt Pim. De sport, een mix tussen squash en tennis, kan je bij Padelclub Rotterdam bij verschillende locaties zowel indoor als outdoor beoefenen en ook Pim ziet de populariteit toenemen. “Toen wij begonnen in Rotterdam hadden wij geen indoorbanen. Nu dat wel zo is zie je dat de banen het hele jaar door benut worden”, vertelt de Rotterdammer die OPEN Rotterdam ook in 2017 sprak.

Voor jong en oud!
De 60-jarige Ruud Serraarens uit Katendrecht speelt al ruim vijf jaar padel en leerde de sport kennen in Spanje. Hij is één van de vaste klanten bij de locatie van Padelclub Rotterdam in Feijenoord en ziet dat zowel jong als oud elkaar op de baan weten te vinden, dat bij sommige racketsporten soms moeilijker lijkt te gaan. “Hier krijg óók ik het gevoel dat ik een goede bal kan slaan en mee kan draaien”.

Leerlingen van het Albeda Sportcollege aan het Van Zandvlietplein in Feijenoord kunnen sinds kort ook padel spelen. Docent Henry van Houweling is blij met deze nieuwe optie en ziet ook dat de leerlingen het een toevoeging vinden. “Ik heb dingen gehoord als ‘meneer dit is leuker dan tennis’, ‘dit is makkelijker’ en dat vertaalt zich in het enthousiasme dat ze tonen tijdens het spelen”.