Palmpasenstokken maken met kleuters in Rozenburg

De zondag voor Pasen is in de christelijke en katholieke traditie Palmpasen, waarbij de intocht van Jezus in Jeruzalem wordt gevierd. Bij die traditie hoort ook het maken van een palmpasenstok vol lekkers, die weggegeven wordt.

In groep 2c van RKBS De Rozenhorst maken de kleuters van juf Charlotte, met een beetje hulp van kinderen uit groep 8, ieder hun eigen palmpasenstok. Voordat ze aan de slag gaan, neemt de juf nog even het verhaal met ze door. Volgens haar is palmpasen een goede manier om de kleuters kennis te laten maken met Pasen.

“Kerstmis is een heel duidelijk feest, omdat er een kindje geboren wordt. Pasen is veel minder makkelijk te begrijpen, omdat er iemand dood gaat en later weer opstaat.” “Met Palmpasen wordt de intocht van een koning gevierd en dat snappen ze”, aldus juf Charlotte. Zelf is ze niet christelijk opgevoed, maar gaat sinds haar 17e wel regelmatig naar de kerk.

Of de kleuters het echt snappen? Dat is moeilijk te controleren. Wel staat vast dat ze een leuke ochtend hebben gehad en er heel wat opa’s en oma’s een prachtig versierde palmpasenstok krijgen.