Pastoraal werker Rita draait overuren in aanloop naar Kerst

Het zijn drukke tijden voor pastoraal werker Rita Schoolenberg. De kerst komt eraan en ze gaat daarom langs verschillende scholen voor vieringen, maar ook langs bij de mensen thuis die zelf niet naar de kerk kunnen komen.

“Het verlangen naar licht, vrede en heelheid kom je overal tegen, vooral met kerst”, begint Rita. Het is een drukke tijd voor haar. “We gaan op huisbezoek, zijn bij schoolvieringen of vieringen in tehuizen. Daarnaast hebben we ook nog het ‘gewone’ werk. De vieringen van de zondag, uitvaarten die er zijn. Dat moet ook gedaan worden”, vertelt de pastoraal werker.

Een vrouw komt een kaarsje branden. “Dat is voor de overledenen, de zieken en ouderen. Ik heb ook in mijn familie zo de ups en downs te verwerken”, vertrouwt ze Rita toe. De bezoekers van de kerk Open Hof Ommoord konden terecht voor glühwein en warme chocolademelk. Daarnaast was er ook nog een markt met allerlei kleding en andere spullen waar ze voor een klein bedrag dat naar de kerk gaat de hand op konden leggen. “Ondertussen komen mensen dan naar mij toe om hun lief en leed met mij te delen. Soms zeggen ze alleen dat het een kaarsje is voor hun vader. Meer hoef ik dan ook niet te weten. Dat is ook goed”, besluit Rita.