Pauluskerk komt in actie voor de daklozen

De Pauluskerk vindt dat Rotterdam dringend een andere aanpak nodig heeft, omdat het aantal daklozen groeit. Het onderwerp willen zij zo laagdrempelig mogelijk overbrengen bij de Rotterdammers. Daarom deelde de organisatie samen met daklozen koffie en broodjes uit aan omstanders op het Centraal Station.

Elly van der Horst is al bijna vier jaar dakloos en kwam per toeval de actie op het Stationsplein tegen. Elly was voordat ze naar Nederland kwam drie jaar dakloos in Amerika. Ze is door persoonlijke redenen naar Nederland verhuisd, maar dat ging niet geheel makkelijk: “Hier kom ik aan op Schiphol aan het begin van het jaar en word ik gelijk onterecht aangehouden. Toen heb ik hier en daar rondgelopen in Rotterdam”. Nu zit ik dan in een opvangcentrum in Coolhaven. Desondanks voelt Elly zich niet altijd veilig: “Ik heb een keer samen met vijf meisjes op een krat gezeten, om op te letten dat wij niet verkracht werden”.

Het aantal daklozen stijgt per jaar. Rotterdam telt bijna 40.000 daklozen, volgens het onderzoek van het CBS in 2018. De opvangcentra zitten overvol met daklozen, waardoor veel mensen op straat moeten ronddwalen.

Aan de voorkant van Centraal Station heeft de Pauluskerk een bed neergezet om een statement te maken; namelijk dat daklozen niet zomaar op straat kunnen slapen, omdat ze anders het risico lopen op een boete van €200,-. De daklozen waren bij het moment en keken toe hoe de dominee en de mensen van de Pauluskerk broodjes en koffie uitdeelden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat