Pauluskerk zamelt slaapzakken in om groep daklozen de winter door te helpen

De Pauluskerk op de Mauritsweg is gestart met het inzamelen van slaapzakken voor dak- en thuislozen. De kerk in het centrum zoekt minstens tweehonderd exemplaren om de komende twee maanden uit te kunnen delen. Door het ontbreken van een permanente winteropvang zijn er grote zorgen over de mensen die de komende tijd in de buitenlucht moeten slapen.

“Het probleem is dat er in Rotterdam mensen ‘s nachts in de winter buiten liggen”, vertelt Ranfar Kouwijzer, Predikant-directeur van de Pauluskerk. De dak- en thuislozen kunnen namelijk alleen in de winternoodpvang terecht als het vriest en moeten de rest van de tijd buiten verblijven. “Dit is niet goed voor de gezondheid van de mensen. Met twee graden is het niet te doen en ook onveilig. Je kan beroofd of ziek worden”, aldus de predikant-directeur. Volgens Ranfar slaapt de groep noodgedwongen in bosjes of garageboxen. “Als je dan ook nog geen slaapzak hebt, is dat nog afschuwelijker”.

De Pauluskerk heeft nu zo’n dertig slaapzakken ontvangen maar heeft er dus nog flink wat nodig. Iedereen kan slaapzakken komen langsbrengen, al zijn er wel wat voorwaarden waaraan de slaapzakken moeten voldoen. “Het moeten nette, schone slaapzakken zijn met een hoes. Zonder hoes is het moeilijk voor de mensen om mee te sjouwen, maar ook voor ons om op te bergen”. Ook wordt er opgeroepen om winterkleding te brengen. “Wij zoeken ook vooral kleding voor mannen, dameskleding hebben we voldoende. Winterkleding is erg wenselijk zoals jassen, stevige handschoenen, jeans, sjaals en truien.”