Pepijn (23) trekt aan de bel bij Havensteder: ‘Ik dreig weer dakloos te worden’

Pepijn Vos uit Noord moet zijn huis uit. Hij kreeg recentelijk bericht van woningcorporatie Havensteder waarin stond dat hij eind juli zijn woning uit moest, terwijl hij naar eigen zeggen drie maanden opzegtermijn zou moeten hebben. Pepijn pikt dit niet protesteerde samen met actievoerders van de Bond Precaire Woonvormen en de SP voor het kantoor van de verhuurder.

“Vanaf mijn achttiende ben ik al zes keer verhuisd, en daar word ik echt depressief van”, vertelt Pepijn. “Havensteder zegt dat ze mij een brief hebben gestuurd, maar die heb ik nooit ontvangen. Ik kreeg alleen kort van tevoren een mailtje waarin stond dat ik mijn huis uit moest.”

De Bond Precaire Woonvormen steunt Pepijn in zijn zaak. “Ik heb zelf ook in deze situatie gezeten”, zegt Martijn Koolman. “En toen heb ik veel baat bij de bond gehad, dus ik besloot vrijwilliger te worden.” Martijn voelt Havensteder aan de tand met verschillende vragen, maar Havensteder laat weten niks voor Pepijn te kunnen doen. “We zien het probleem met de woningnood, maar we kunnen niemand voortrekken.”

Volgens Havensteder wordt Pepijn niet uitgezet om plaats te maken voor een nieuwe huurder. “Het pand is verkocht en in september beginnen de werkzaamheden al.”