Plantendief actief in Bergpolder: “Dan ben je niet echt gezond”

Gek wordt Joop Hoogwerf, eigenaar van café De Postbank aan de Schieweg, ervan. Al voor de derde keer in korte tijd heeft iemand zijn plantjes die zijn terras sieren gestolen. Wie het op zijn plantjes heeft gemunt, weet hij niet. “Maar er schijnt in de buurt iemand rond te lopen die wel vaker planten uit tuinen pikt.”

Het is een treurig gezicht. Nog altijd zijn de plantenbakken van het café leeg, nadat ze begin deze week werden leeggeroofd. Voor het plaatsen van nieuwe plantjes heeft eigenaar Joop nog geen tijd gehad. “Dat komt nog wel, zo’n lege plantenbak op het terras is natuurlijk ook geen gezicht.”

Volgens Joop is de dief niet uit op vandalisme. “Ik heb nog rondgekeken, maar het lijkt erop alsof de planten worden meegenomen voor eigen gebruik. Dat schijnt wel vaker voor te komen in de buurt. Ja, dan ben je niet echt gezond en rijp voor een psychiater.”

Zorgvuldig te werk
In Bergpolder verdwijnen de laatste jaren al vaker planten en bloemen uit de voortuinen van plantenhouders. Op mysterieuze wijze worden de planten geheel ontworteld. De plantendief gaat zorgvuldig te werk en laat geen enkel spoor achter.

In Facebookgroep Plantenasiel Rotterdam werd eind mei een bericht over de plantendiefstal massaal gedeeld. Veel Rotterdammers herkenden zich in het probleem dat zich voornamelijk in Bergpolder voordoet en deelden destijds veel foto’s van leeg aangetroffen plantenbakken.

Volgens de leden van de groep loopt in in de buurt een verwarde vrouw rond die al jaren uit is op de planten van de medebewoners. De wijkagent zou daarvan op de hoogte zijn. Toch lijkt het probleem nog niet opgelost te zijn na alle aandacht.

Joop gaat in ieder geval geen extra voorzorgsmaatregelen nemen om een vierde diefstal te voorkomen. “Als ik de dief op heterdaad betrap, krijgt hij of zij van mij een draai om z’n oren.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat