Plaswijckpark vanaf 1 januari rookvrij

Slecht nieuws voor de rokers onder ons; Plaswijckpark gaat het nieuwe jaar in als rookvrij park. Voortaan wordt aan alle bezoekers van het Rotterdamse familiepark gevraagd om het park rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Plaswijckpark haar verantwoordelijkheid als kinderpark nemen en de jonge bezoekers beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Iedereen is en blijft welkom in Plaswijckpark. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Op dit moment worden er in Plaswijckpark voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van vier speciale rooklocaties. De locaties liggen verspreid in Speel-, Wandel- en Dierenwijck. De rest van het park zal volledig rookvrij zijn.

Uit onderzoek blijkt dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Plaswijckpark wil dat kinderen de ruimte en vrijheid krijgen om te spelen. Om deze ruimte en vrijheid te bieden creëert het park een veilige omgeving waar de kinderen zelf op ontdekking kunnen gaan. Daar past dan ook een rookvrije omgeving bij. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat