Plots verschenen kunstwerk in Bergsingel roept vragen op bij omwonenden

Sanne Poot

Plots verschenen kunstwerk in Bergsingel roept vragen op bij omwonenden

*Het mysterie is inmiddels opgelost. Het werk is geplaatst door de kunstenaars uit de Heilige Familiekerk in het kader van het Groot Atielier Weekend.

Buurtbewoners van het Liskwartier in Rotterdam-Noord keken maandagmiddag vreemd op toen ‘iemand’ het water van de Bergsingel in liep om een kunstwerk te plaatsen. “Daarna stonden er studenten naar te kijken, maar het is ons niet duidelijk of zij er iets mee te maken hadden”, vertelt een bewoner.

Het werk, een langwerpig sculptuur van papier maché, valt niet echt in de smaak bij omwonenden. “Ik vind het een lelijk ding”, vertelt een buurvrouw. “Het is leuk als mensen creatief bezig zijn, maar dit hoeft van mij niet.” Buurtbewoner Bart is er juist wel over te spreken: Dit is toch leuk! Je kan hier je fantasie helemaal op los laten gaan.”

Zowel Karin Padmos van de wijkraad van het Liskwartier als wijknetwerker Sanne Lansdaal hebben geen idee wie er achter het werk zit. “We hebben geen idee. Tips zijn erg welkom.”

Overigens mag het plaatsen van werken in de openbare ruimte niet. Toch zijn er wereldwijd allerlei kunstenaars die gebruik maken van de buitenruimte. “Maar dat zijn vaak wel mooiere werken dan deze”, gniffelt een buurvrouw.