Podcasts en noodpakketten tijdens Wereldvluchtelingendag

Theater Rotterdam en de Pauluskerk brengen verhalen van vluchtelingen en migranten onder de aandacht, in het kader van Wereldvluchtelingendag op 20 juni.

In drie podcasts brengen zij verhalen over vluchten en het ongedocumenteerde leven. Ook is er gelegenheid te ont-hamsteren en voedselpakketten naar de Pauluskerk te brengen. Op deze manier is er aandacht voor het lot van vluchtelingen en migranten in Nederland, theatraal en Corona Proof.

Theatermaker Mokhallad Rasem maakte de podcast, dagboek van een leeg bed. Rasem ontvluchtte de oorlog uit Irak. Al meer dan twintig jaar houdt hij dagboeken bij, met notities over wat hem overkomt, met commentaren, emoties, indrukken, dromen, met verzinsels en mijmeringen. De podcast Catch-22: Wat als blijven niet mag en vertrekken niet kan? Vertelt het verhaal van Anna, musicus, en Daniël, IT’er, zij vluchtten tien jaar geleden met hun familie vanuit Armenië naar Nederland en wachten sindsdien op een verblijfsvergunning. De laatste podcast wordt verzorgd door Studenten Hogeschool Rotterdam. Studenten social work van de Hogeschool Rotterdam hebben zich verdiept in vluchtverhalen van mensen uit verschillende delen van de wereld. Wat was de aanleiding om te vluchten en welke route hebben mensen afgelegd? De podcasts zijn vanaf Wereldvluchtelingendag op 20 juni 2020 te beluisteren via de websites van de Pauluskerk en Theater Rotterdam.

Daarnaast is het ook mogelijk om noodpakketten te maken en aan te bieden. Er wonen naar schatting tienduizenden mensen ‘ongedocumenteerd’ in Nederland. Veel van hen doen zwart werk, in de schoonmaak, als oppas, of in de bouw. Met de Coronacrisis verloren veel mensen hun inkomsten. Er is nood aan van alles: vooral aan voedsel en geld om de huur te betalen. Op Wereldvluchtelingendag kan iedereen helpen met een eigen noodpakket. Vul een doos met rijst, pasta, blikken tomaat of gebruiksartikelen (zoals tandpasta en shampoo) en lever deze in bij de Pauluskerk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat