Poetsclub in café de Schouw brengt poëten dichterbij elkaar

Al ruim tien jaar lang is er elke eerste woensdag van de maand een poëzieavond in café de Schouw in de Witte de Withstraat. Dichters jong en oud, ervaren of beginnend zijn welkom om hun gedichten voor te dragen. Omar El Alali is er inmiddels een bekende.

“Wij als dichters kijken naar het grote belang en proberen daar een bijdrage aan te leveren. En ook aan de kunst”, begint El Alali. “Wat voor ons belangrijk is, is dat wat in de maatschappij gebeurt dat dat beschreven wordt. Op zodanige manier dat het een ieder raakt”, legt hij verder uit.

“De poetsclub is eigenlijk een poëtsclub. Het draait allemaal om poëzie. Maar omdat we hier in Rotterdam zijn en Rotterdammers hebben het altijd over ‘niet lullen maar poetsen’, is poëts gewoon poetsen geworden”, licht presentator Renato Miguel toe. “Nergens had je dichterclubs en dit was eigenlijk de eerste. Het is hartstikke leuk om te zien hoe dat gegroeid is. Dat er nu ook op Zuid dichterclubs zijn. Poëzie is gewoon ‘hot’ geworden”, besluit Tineke Speksnijder van café de Schouw.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat