Politici komen samen op Schouwburgplein voor slachtoffers Christchurch

Om hun solidariteit te uiten met de slachtoffers van de aanslagen op moskeeën in Christchurch, komen diverse politici en Rotterdamse organisaties deze zaterdagmiddag samen. Vanaf 14.00 uur houden ze korte speeches op het Schouwburgplein.

De bijeenkomst is georganiseerd door NIDA, maar ‘het is is geen politieke manifestatie’, benadrukt de partij. Zij nemen het initiatief ‘omdat we zelf geschrokken zijn van de aanslagen op de moskeeën in Christchurch Nieuw-Zeeland en ons veel mensen benaderden die hun verdriet en hun solidariteit willen betuigen’.

De initiatiefnemers willen daarom samenkomen, uit solidariteit met de slachtoffers, hun families en vrienden in Christchurch en om een statement te maken tegen haat, racisme, islamofobie en antisemitisme. Aanwezige sprekers zijn onder meer: Setkin Sies (Kerk van de Nazarener Rotterdam), Albert Ringer, (Rabbijn Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam), Azzedine Karrat (Imam), Jazie Veldhuizen (BIJ1 Amsterdam), Fatima Faid, (Haagse Stadspartij) en Anne Dijk (FAHM Instituut). 

NIDA heeft de verkiezingscampagne vrijdag 15 maart voor een dag gestaakt om in gesprek te gaan met mensen in moskeeën. Na het moment van bezinning op zaterdag in Rotterdam zullen zij de campagne weer opnemen, laat de partij weten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter