Politieagenten van de eenheid Rotterdam scouten nieuwe agenten op straat

De politie eenheid Rotterdam start met een nieuw initiatief: ze gaan met een ‘kom bij de Politie’-busje op pad om potentiele nieuwe kandidaten te scouten voor de politie. Vanaf 7 oktober rijd er een busje door de stad, beginnend op Rotterdam-Zuid. Het doel is om op een actieve manier gemotiveerde mensen te vinden om het team zo divers en inclusief mogelijk te maken.

Dit initiatief is bedacht door projectleidster ‘Diverse instroom’ Petra Roodnat: ‘’Wij zijn op zoek naar diversiteit en gemotiveerde kandidaten. Het maakt ons niet uit al ben je Turks, Surinaams, LHGBQT+ of Nederlands, je bent welkom. Op deze manier kunnen we ons beter inleven in de culturele verschillen. En zo slachtoffer en dader beter begrijpen en helpen”.

Tijdens de pop-up van de wervingsbusje zijn er politieagenten en personeel aanwezig. Geïnteresseerden kunnen hun vragen naar hun ervaringen en meer informatie. Als zij potentie in iemand zien krijgen ze een flyer met een uitnodiging voor de voorlichtingsmiddagen op 19, 20 en 22 oktober. Dan krijgen ze meer informatie over de werkzaamheden bij de politie. Tijdens deze middagen kunnen kandidaten zich aanmelden voor de selectieprocedure om agent op straat te worden.