Pop-up milieupark in de wijken moet zwerfafval verminderen

Vanaf deze zomer komt het milieupark naar de wijken toe. Gemeente Rotterdam werkt tot eind 2021 aan een pilot met pop-up milieuparken. Hiermee hoopt de gemeente het scheiden van afval te stimuleren en zwerfafval te voorkomen.

Foto door Johannes Odé.

Een pop-up milieupark is een mobiele variant van de grote milieuparken die door de stad heen te vinden zijn. Deze containers staan een paar uur lang in de wijk, zodat bewoners afval kunnen inleveren. De pop-up milieuparken zijn bedoeld voor afval dat te groot is voor in de normale containers, of opnieuw gebruikt kan worden. Wijkbewoners kunnen hier papier, textiel, kringloopgoederen, hout, glas, ijzer, elektronica en grofvuil inleveren.

Tekst gaat verder onder de tweet

Geweldig initiatief
Op de eerste locaties is het pop-up milieupark een succes. “Wat een geweldig initiatief”, schrijft een bewoner van Kralingen. Een inwoner van Ommoord vindt het concept “voor herhaling vatbaar.” “Veel bewondering voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt”, vult een andere bewoner haar aan.

Rotterdam heeft zeven vaste milieuparken. Deze zijn te vinden in de gebieden Charlois, Delfshaven, Hillegersberg-Schiebroek, IJsselmonde, Prins Alexander, Rozenburg en Hoek van Holland. Wil jij ook een pop-up milieupark in de wijk? Neem dan contact op met de wijkregisseur of de wijkconciërge uit jouw buurt. Op de site van Gemeente Rotterdam zijn alle geplande data te vinden.