PostNL blijft voorlopig bezorgen in Rotterdam tijdens Coronacrisis

Vanwege de Coronacrisis zijn veel bedrijven en ondernemers verplicht de deuren te sluiten tot minimaal 6 april. PostNL daarentegen blijft post bezorgen zodat Rotterdammers met elkaar in contact kunnen blijven. “Wij kunnen post blijven bezorgen door de betrokkenheid van onze mensen”, zegt woordvoerder Dagna Hoogkamer.

PostNL wil het maatschappelijke verkeer in stand houden en blijft met deze reden post, pakketten en andere zendingen bezorgen. Dit doen ze echter op een verantwoorde wijze door interne maatregelen te treffen. Klanten hoeven geen handtekening te zetten bij bezorging maar moeten de laatste regels van het nummer van paspoort of rijbewijs noteren na ontvangst. “Medewerkers blijven werken ook op de sorteercentra. Als ze zich zorgen maken, kunnen ze terecht bij de leidinggevende”, zegt Dagna

Momenteel wordt er gewerkt aan de verruiming van de dagelijkse bezorgtijd en andere maatregelen voor de postbezorgers. De kinderen van de postbezorgers worden opgevangen zodat zij nog steeds post kunnen bezorgen in de Rotterdamse wijken. Er zijn aanvullende maatregelen getroffen om de werkomstandigheden gezond en veilig te houden en de kans op besmetting te verkleinen. “Ook voor onze werknemers geldt; met klachten moeten ze thuisblijven.” PostNL houdt de richtlijnen van het RIVM in de gaten.