POWER IN DE STAD

‘POWER IN DE STAD. Gezinnen in 010’ is een serie van negen portretten van Rotterdammers die de kracht, inzet en energie laat zien in de kansrijke wijken van Rotterdam. We maken kennis met bewoners van de verschillende Rotterdamse Droomstraten, met de toekomstige bewoners van De Hooidrift in het Nieuwe Westen en met de ouders die basisschool De Fontein startten. Allemaal Rotterdammers die met passie en energie werken aan hun wijk en onze mooie stad.

Vanaf donderdag 30 november om 18.45 uur is er iedere week weer een nieuwe aflevering van POWER IN DE STAD te zien op OPEN Rotterdam. Dit programma wordt elk uur herhaald.

Deel 2, Aflevering 6 – Speeltuin Lloydkwartier geopend
Een email aan de gemeente met daarin twee regels. Dat is alles wat Mieke Vullings, bewoonster van het Lloydkwartier, nodig had om het proces in gang te zetten om een speeltuin in haar wijk gerealiseerd te krijgen. Anderhalf jaar na het bewuste mailtje is de speelplek voor de jongste kinderen, praktisch gelegen naast een bar en tegenover de supermarkt, geopend.

Deel 2, Aflevering 5 – Twee initiatieven om Middelland leefbaarder te maken
Gaan bewoners bewuster met hun straat om wanneer de woningbouwcorporatie de gevels van sociale huurpanden een facelift geeft? Dat is wel de hoop van Woonstad Rotterdam. Daarom worden verschillende panden in Middelland onder handen genomen. Zo hoopt men de straat en de buurt leefbaarder te maken. Datzelfde geldt voor drie bezorgde vaders uit Middelland. Door middel van een subsidie van de gemeente gaan zij experimenten uitvoeren om te kijken hoe het sluipverkeer in de wijk teruggedrongen kan worden en de kinderen uit de buurt weer veilig buiten kunnen spelen.

Deel 2, Aflevering 4 – Scholen in Crooswijk en Middelland
In deze aflevering van POWER IN DE STAD zie je alles over Crooswijk en Middelland. Een groep ouders is zeer betrokken bij de wijk en de Talmaschool. Aan de andere kant van de stad, in Middelland, staat de RK Mariaschool. Die draagt momenteel het predicaat ‘excellente school’, waarvoor jarenlang gewerkt is.

Deel 2, Aflevering 3 – Op weg naar een levendige stoep in de Ruilstraat
Je zou denken dat straten in vooroorlogse volksbuurten hartstikke gezellig zijn. Neem nou de Ruilstraat in het Nieuwe Westen: de ornamenten zitten nog in de gevels en de bewoners zijn lekker gemixt. Toch is er op de stoep helemaal niets te beleven. Daarom willen de dames van ‘Leefstoep’ door middel van meer groen “meer leven in de stoep te krijgen.”

Deel 2, Aflevering 2 – ‘De 3 straatjes’ van Middelland
Geen geparkeerde auto’s, maar een stel loungebanken en kruiden. Drie straten in Middelland (ook wel ‘de 3 straatjes’ genoemd) dienden bij CityLab een plan in om te experimenteren met een ‘buitenontmoetingsplek’. Zo hebben mensen die drie-hoog achter wonen ook een tuin en kan de sociale cohesie in de straten bevorderd worden.

 

Deel 2, Aflevering 1 – Wonen in de Groene Kaap
Met de onthulling van de maquette van de ‘Groene Kaap’ is de nieuwbouw en verkoop van het 450 woningen tellende bouwproject vlak bij metrostation Rijnhaven van start gegaan. Dit bevestigd volgens de gemeente nog maar eens dat Katendrecht, ooit het afvoerputje van de stad, een succesvolle kansrijke wijk is gebleken. Voor Sander Gaanen, de projectmanager die zich vanuit de gemeente met dit project bezig hield is blij dat na vier jaar lang voorbereiden eindelijk de spade de grond in gaat.


Deel 1, Aflevering 3 – Wonen in de toren van Babel in het Lloydkwartier
In deze aflevering staat wonen centraal. Met een prijsvraag vroeg de gemeente Rotterdammers om te komen met een plan voor gezinsappartementen met als resultaat: Een nieuwe toren van Babel in het Lloydkwartier.

 

Deel 1, Aflevering 2 – Onderwijs op het groene schoolplein van De Fontein
In deze aflevering staat onderwijs centraal. Met het project groene schoolpleinen verrees er een groen schoolplein bij basisschool De Fontein.Deel 1, Aflevering 1 – Buitenspelen in droomwijken
In deze aflevering staan buiten en spelen centraal. Met het project droomwijken wil de gemeente bewoners betrekken bij de inrichting van hun buurt.


 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat