Praat mee tijdens debat over maatschappelijke vastgoed in de stad in Wijkpaleis

Huisartsen, kunstenaars en bewonersorganisaties vinden het steeds moeilijker om een betaalbare plek te vinden in de stad. De gemeente Rotterdam verkocht de afgelopen jaren veel maatschappelijk vastgoed, bleek uit onderzoek van OPEN Rotterdam en Vers Beton. Op 7 februari, een jaar na het onderzoek, maken we de balans op tijdens een debat in het Wijkpaleis over de vraag: waar is nog ruimte?

Het maatschappelijk vastgoed is een hot topic: in zes jaar verdiende de gemeente er 200 miljoen euro mee. Soms leidt zo’n verkoop van een pand tot raadsvragen, of een emotioneel krantenbericht. Het betekent namelijk vaak dat huurders plots hun pand uit moeten. Doorgaans verandert het pand na de verkoop in een woongebouw. Nu er zicht is op hoe het verkoopbeleid uitpakt, is duidelijk geworden wie ervan profiteert en wie aan het kortste eind trekken.

Voor OPEN Rotterdam en Vers Beton dook journalist Teun van den Ende een jaar lang in de wereld van het maatschappelijk vastgoed in Rotterdam. Het onderzoek heeft de rode draden naar voren gehaald en een stevig fundament onder het debat gelegd. OPEN Rotterdam en Vers Beton organiseren daarom op 7 februari om 20:00 uur in het Wijkpaleis in Rotterdam West een vervolg.

Benieuwd naar het onderzoek? Hier lees je er alles over.

Onder leiding van journalist Marianne Klerk bespreken we op 7 februari de conclusies van het onderzoek en wat we de komende jaren kunnen verwachten met journalist en onderzoeker Teun van den Ende. Aan tafel zitten onder meer Piet de Jonge (Groot Rotterdams Atelier Weekend), Marieke Hillen (Wijkpaleis), Erik Arkensteijn (KNHM Foundation voor maatschappelijke initiatieven), journalist Hasna el Maroudi en wethouder Robert Simons aan. Meer sprekers volgen!

Iedereen is van harte welkom om te komen en mee te praten over de toekomst van maatschappelijk vastgoed in onze stad. Wil jij er bij zijn? Meld je dan hieronder aan.