Kijk terug | ‘Het Rotterdam waar je nu even niet bij kan’: het Maritiem Museum mèt prijsvraag

Met Het Rotterdam waar je nu even niet bij kan wordt er voor het eerst live met 360°-apparatuur gestreamd. Presentator Sander de Kramer neemt ons mee naar plekken die gesloten zijn door de lockdown en zo komen we ook op plekken waar we normaal niet mogen komen. Vrijdag 14 januari tussen 11.00 uur en 12.00 uur neemt hij ons mee in het Maritiem Museum.

In het Maritiem Museum gaat Sander langs de tentoonstelling ‘Maritieme Meesterwerken’, kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen die tijdens de renovatie tijdelijk een thuis hebben gevonden in het Maritiem Museum. We zien de tentoonstelling ‘Dealen met drugs’ over de keiharde wereld van drugshandel in de Rotterdamse haven en komen we erachter of Zeemonsters echt bestaan. En natuurlijk staan we ook stil bij het jubileum van de Nieuwe Waterweg dit jaar!

Vragen over het Maritiem Museum, het ontstaan van de haven of de Rotterdamse haven en de toekomst? Zet je vragen in de comments en Sander kijkt of hij voor jou antwoord kan krijgen!

Prijsvraag
Aan de 360° live zit een prijsvraag gebonden alle antwoorden op de prijsvragen kunnen worden gemaild naar [email protected] .  Tijdens de live uitzending wordt de vraag beantwoord en wordt er onder de goede antwoorden gratis kaartjes verloot.

Prijsvraag 1: Bekijk de onderstaande foto, wat is dit en waar komt het oorspronkelijk vandaan?

Prijsvraag 2 : Ook zijn er kaartjes te verdienen als je weet hoeveel scheepsmodellen er zijn te zien tijdens de uitzending.

Bonusprijs: Een privé rondleiding door het museum met gids en 4 x vrijkaarten. Zie jij professor Plons ergens in beeld? Maak een screenshot of foto en zet deze online met maritiem in de mention of op Twitter @mustsee010

De uitzending is een initiatief van Gemeente Rotterdam, Must SEE en OPEN Rotterdam. Door de innovatie krachten te delen en vooral ‘we moeten NU handelen’, kwam het project tot stand. Nog nooit eerder is er draadloos vanuit Rotterdamse toplocaties live in 360 graden uitgezonden.