Prinsessen, muziek en verlichting bij huis van Harry in Overschie maakt buurt kerst-klaar

Sinterklaas moet nog langskomen, maar in Overschie hangt de kerstversiering al! Lichtjesfanaat Harry Ballemaker is namelijk weer helemaal los gegaan met de versiering rond zijn huis aan de Zestienhovenkade. “Ik twijfel elk jaar of ik het wel zal doen, maar iedereen vraagt dan wanneer ik weer ga beginnen.” Dus trok hij ook dit jaar weer alles uit de kast; helemaal in Disney-prinses thema en gesynchroniseerd op muziek.

Het huis van Harry is sinds Halloween al versierd met lichtjes, maar het echte kerstthema draait sinds deze week. Om de energieprijzen maakt Harry zich geen zorgen: “Ik heb een verbruiksmeter hangen en qua kosten komen er iets van drie tientjes per maand bij. Dus, daar maak ik me niet druk om.” De kosten en de moeite van het ophangen zijn het hem meer dan waard, ook vanwege de reacties die hij krijgt. “Laatst kreeg ik een doosje Merci in de bus van een buurkindje, omdat die het zo leuk vond dat het er weer hing. Mensen laten ook beschilderde steentjes voor ons achter.”

De verlichting is elke dag tussen 17.00u en 20.00u te bekijken met muziek. Na 20.00u zet Harry de muziek uit. Na kerstmis blijven de lichtjes nog even hangen, tot 1 of 2 januari.

Vorig jaar gingen we langs bij Harry  toen zijn kerstverlichting net hing!

Harry’s huis weer klaar voor Halloween: ‘Mensen schrikken zich het apelazarus’