Professioneel fotograaf Rob Doolaard leert cursisten wildlife foto’s maken

Rob is al 45 jaar fotograaf en werkte voor het WNF, de Tour de France en de politie. Maar met dieren werken vindt hij toch het leukst. Dus organiseert hij fotografiecursussen in Diergaarde Blijdorp. Hij neemt zijn cursisten mee naar Diergaarde Blijdorp en laat hen zien op welke manieren je de olifanten het beste in beeld kan brengen.

‘Ik werkte jarenlang bij de politie, bij de forensische dienst. Daar zag ik vreselijke dingen die ik moest fotograferen. Na vijf jaar kapte ik ermee. Ik belde de krant en vroeg of zij iets leuks voor mij hadden.’, vertelt Rob over het begin van zijn fotografie carriere.

De trotse Rotterdammer is inmiddels niet alleen huisfotograaf van Diergaarde Blijdorp. Hij is ook werkzaam voor Ouwehands Dierenpark, Vogelpark Avifauna en Wildlands Zoo Emmen.

Benieuwd naar hoe Rob zijn cursisten les geeft? Bekijk het hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat