Protest SP jongeren in solidariteit met Tweebosbuurt

SP jongeren van ROOD hebben zondagmiddag in solidariteit met de Tweebosbuurt het Rotterdamse PvdA-pand beplakt met poster. Het pand aan de Willem Smalthof is beplakt met karton+tape en slogans als “De PvdA is ideologisch failliet” en “De Tweebosbuurt ontruimen?, dan ook het PvdA pand”. De PvdA heeft donderdag 3 oktober besloten om niet mee te stemmen de sloop een halt toe te roepen.

De Tweebosbuurt verzet zich al enige tijd tegen de sloop van de woningen. SP vertegenwoordiger Tijs Hardam: “De PvdA laat zien aan welke kant zij staan en dat is zeker niet de kant van de bewoners. Met de sloop van deze buurt wordt Rotterdam nog minder toegankelijk voor lagere inkomens en komt de betaalbare huur nog verder onder druk te staan. Normale mensen worden uitgezet voor de belangen van het grote geld en de gemeente.”

Door het pand te beplakken hopen ze dat ze de PvdA kunnen laten inzien dat ze hun koers moeten wijzigen. “Van politieke principes is er namelijk bij de PvdA niets meer over”, aldus Hardam.

Foto’s: Sara Niknam / SP jongeren ROOD

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat