PVV stelt raadsvragenover kosten noodhospitaal

In maart namen de coronabesmettingen in Nederland in rap tempo toe. Vooral in Noord-Brabant steeg het aantal zieke mensen heel snel. Rotterdammers maakten zich zorgen en veel mensen waren bang dat het hier ook zo zou gaan. Om te voorkomen dat er geen plek meer zou zijn in de ziekenhuizen, is een gedeelte van Ahoy omgebouwd tot noodhospitaal. Inmiddels is het noodhospitaal alweer afgebouwd, zonder dat het is gebruikt.

De totale kosten voor het noodhospitaal waren ruim negen miljoen euro. Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft dit bedrag volgens Vers Beton voorgeschoten. De zorgverzekeraars hebben op 17 maart een voorwaarde gesteld: de bouw van de noodziekenhuizen moest worden goedgekeurd door het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ). Dit is een bond van aanbieders van acute zorg die afspraken maakt voor een betere samenwerking. De beslissing is echter genomen zonder overleg met deze organisatie, waardoor niemand nu weet wie het geld gaat terugbetalen.

Maurice Meeuwissen, fractievoorzitter van de PVV, heeft daarom vragen aan de Rotterdamse raad gesteld. In een brief naar de gemeente, geschreven op 25 mei, stelt hij zestien vragen met betrekking tot het voorgeschoten geld. Hij wil onder meer weten of Ahoy dubbele huur betaald krijgt, en of de kosten landelijk teruggehaald kunnen worden. Ook impliceert hij dat het noodhospitaal al zo snel is afgebroken, omdat er verder nog geen huur was betaald.

De gemeente heeft vooralsnog niet gereageerd op de brief van Meeuwissen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter