Quintis mag bij hippe Jong Roffa Songfestival clipshoot van groep 7 en 8 Emmausschool zijn

Quintis gaat langs in de Kunsthal, waar groep 7 en 8 van de Emmausschool uit Rotterdam West vandaag een professionele videoclip mogen opnemen. De kinderen bemachtigde de tweede plek in het Jong Roffa Songfestival met hun zelfgeschreven nummer Nieuwe Dag.

Alle basisscholen in Rotterdam konden een zelfgemaakt liedje insturen. De 14 beste nummers mochten door naar de volgende ronde. Zij mochten met een producer aan de slag om hun nummer nog beter te maken. De drie finalisten mogen een eigen videoclip opnemen. 

Net als bij het echte songfestival werden de winnaars gekozen door een vakjury, bestaande uit Esther Hart, Buddy Vedder en Shary-An, én met publieksstemmen. 

MuziekExpress, een organisatie die zich inzet voor muzieklessen op de basisschool, organiseerde het Jong Roffa Songfestival. Door het initiatief leren de kinderen hoe een liedje gemaakt wordt – van een onderwerp bedenken tot het nummer produceren.

In de rubriek Dingedong belt Open Up reporter Quintis Ristie aan bij Rotterdammers. Quintis peilt hoe de festival sfeer bij hen erin zit en test hun songfestival kennis.

Vandaag belt Quintis aan bij Ineke Vos. Zij woont in Hoek van Holland en is een enorme Songfestivalfan!