Quintis Ristie bekijkt de mooiste muurschilderingen bij Ahoy

OPEN Rotterdam houdt jou dagelijks op de hoogte van het laatste songfestivalnieuws! Met ons eigen songfestivaljournaal OPEN Update, mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, krijg jij de laatste nieuwtjes van het Eurovisie Songfestival bij OPEN Rotterdam.

Onderdeel van het journaal is de dagelijkse rubriek van Quintis Ristie, die de wijken intrekt om de songfestivalstemming van Rotterdammers te peilen. Dit keer staat hij op de parkeerplaats van Ahoy. Daar is het project Up Street Rotterdam bezig, een project van Hiphop In Je Smoel om street-art met het Eurovisie Songfestival te verbinden. Quintis bekijkt de muurschilderingen die worden gemaakt.

Dingedong
In de rubriek Dingedong belt Quintis Ristie aan bij Rotterdammers die zich lieten horen tijdens ‘Rotterdam, laat je horen!’. Rotterdammers coverenden massaal oude songfestivalhits en stuurden een filmpje van zichzelf op naar Open Up! Quintis peilt hoe de festivalsfeer bij hen erin zit en test hun songfestivalkennis.

Vandaag bezoekt Quintis Martin Reekers. Hij is multigetalenteerd: hij zingt en speelt gitaar en mondharmonica tegelijkertijd. Voor ‘Rotterdam Laat je Horen’ maakte hij zijn eigen versie van ‘Mooi Lied’.

Songfestivaljournaal
Ons songfestivaljournaal OPEN Update wordt vanaf vrijdag 14 mei tot en met zaterdag 22 mei (de dag van de finale) elke dag uitgezonden bij OPEN Rotterdam vanaf 13.00 uur. De dagelijkse update is na de televisie-uitzending ook op de website van OPEN Rotterdam te zien. Alle afleveringen zijn hier te zien.