Quintis Ristie leert respectvol Chinees eten met meneer Choy in nieuwe serie QR-Code

Quintis Ristie houdt van eten. En echt niet alleen van de Surinaamse roti. De vrolijkste presentator van de Nederlandse tv is gek op alle smaken. Elke keuken kent echter andere tradities en gewoontes. Wat zijn die do’s en de don’ts? Speciaal voor Open Rotterdam verdiepte hij samen in de etiquette van de verschillende eetculturen in Rotterdam. En dat doet hij op een manier zoals hij dat alleen kan: met respect en met humor.

Met het infotainmentprogramma QRCode lapt hij hooguit zijn eigen regels aan de laars. Volg Quintis, bijgestaan door een speciale gast en studenten van Zadkine College, in zijn zoektocht naar de juiste tafelmanieren van Qulinair Rotterdam en bespaar jezelf een flater tijdens het dimsummen of een Habesha Eritrese/Ethiopische koffieceremonie.

Dimsummen
Wijze lessen van meneer Choy, vicevoorzitter Stichting China Festivals Rotterdam, tijdens de eerste aflevering van QRCode. Laat nooit je stokjes in een rijstkom staan, want je wenst onbedoeld iemand de dood. Hij showt Quintis Ristie hoe hij behendig en respectvol kan dimsummen zonder te morsen en dat het schudden van handen niet de populairste manier van begroeten is in zijn cultuur.