Rahma deelt met leger vrijwilligers voedselpakketten uit aan minima

210422_foto Rahma zet zich in voor minderheden tijdens de ramadan

De ramadan is inmiddels een week bezig en deze maand staan moslims onder meer stil bij mensen die het minder breed hebben. Rahma zet zich in voor de minderbedeelden in Rotterdam en deelt iftar voedselpakketten uit aan de minima in Feijenoord en Delfshaven.

Tientallen mensen zijn op Zuid in de weer op het binnenterrein De Arend in het gebied Feijenoord. “Hier worden vandaag 250 pakketten uitgedeeld aan de mensen die onder de armoedegrens leven”, begint Rahma Hulsman van Interculturele Stichting Salaam. “Wij krijgen de meeste aanmeldingen via het sociaal cultureel werk. Maar als mensen onder de armoedegrens leven dan kunnen ze bij ons zeker aanmelden. Dat is voor ons onder de 180 euro per maand na aftrek van de vaste lasten”, legt ze verder uit.

Ze wordt geholpen door tientallen mensen. Van bedrijven die donaties doen tot vrijwilligers die een maaltijd koken. Zo ook Nizar Ben Messaoud. “Het is ook echt leuk om iets terug te doen voor anderen. Gewoon thuis met je familie iets koken voor de mensen hier in de stad”, vertelt hij. En nodig is het zegt een van de vrouwen die een voedselpakket komt afhalen, maar wel liever anoniem blijft. “Het is nodig. Om te eten en te leven”, zegt ze kort doch duidelijk. De opkomst maakt indruk op Nizar. “Ik ben blij dat ik kan helpen met een kleine bijdrage, maar als ik dit zo zie dan denk ik dat er wel meer nodig is in deze stad. Dus ik hoop dat meer bedrijven en vrijwilligers deze stichting kunnen helpen in de toekomst”, besluit hij.