Ramadan ook in Rotterdam van start

Vandaag is de Ramadan van start gegaan. Tijdens de jaarlijkse Islamitische vastenmaand, onthouden moslims zich tussen zonsopkomst en zonsondergang, van eten, drinken en seks. De Ramadan behoort tot één van de vijf zuilen van de islam en duurt een maand.

Moslims zien het vasten als een periode van lichamelijke en geestelijke zuivering en een uiting van solidariteit met de armen. Maar naast een periode van spiritualiteit, is het ook een maand van samen komen en samen het vasten breken tijdens de Iftar. In Rotterdam worden, gedurende de maand, verschillende Iftar avonden georganiseerd voor zowel moslims, als niet-moslims. Vooral Rotterdammers die niet vasten, maar wel meer willen
weten over deze bijzondere periode, worden van harte uitgenodigd.

Wij zetten de drie opvallendste Iftar avonden voor jou op een rij:

Ramadan tent
Op zaterdag 3 juni wordt voor de tweede keer de Ramadan – tent georganiseerd op het Brabantseplein in Hillesluis. De Ramadan tent is een samenwerking tussen verschillende migranten zelforganisaties, ondersteund door Stichting Mara en Stichting Dock. In het kader van de integratie tour, worden deze avond ook 10 dialoogtafels georganiseerd. De avond start om 19.30 uur en wordt afgesloten met een Iftar maaltijd.

West – Kruiskade
Verschillende ondernemers van de West – Kruiskade hebben de handen ineen geslagen en zorgen ervoor dat bezoekers ook in de avond en de late uurtjes terecht kunnen. Voor zowel de Iftar, als daarna, zijn verschillende horeca gelegenheden open. Mensen kunnen dan terecht bij Mr. Beans Rotterdam, Ilya, Madera House, De IJssalon en Johny’s Burger.

Dak Iftar
Op 9 en 10 juni organiseren Djemaa el Fna – Eetplein Rotterdam, Espresso Dates, Stadsimker Bijbouna en Rotterdamse Dakendagen een Iftar op het dak van Gebouw De Heuvel, Grote Kerkplein 5. Vanaf 20.00 kunnen bezoekers genieten van het uitzicht en een diner. (Uitverkocht)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat