Rapper K3RN komt uit de kast via zijn muziek

De Rotterdamse rapper K3RN komt voor eens en voor altijd uit de kast via zijn muziek. In het nummer ‘Vrij’ en ‘Jouw Pijn’ rapt hij over zijn homoseksualiteit en de relatie met zijn vriend. In de video van ‘Jouw Pijn’ loopt K3RN symbolisch met een kast door de stad.

“Het is een machowereld. Ik denk dat het nog wel een taboe is in de hiphopscene. Er wordt niet letterlijk over gesproken en er wordt waarschijnlijk meer lacherig over gedaan dan dat het serieus wordt genomen. Ik trek me daar niets van aan. Ik doe gewoon mijn ding. Of je het tof vindt, of niet: dat is jouw keuze. Ik doe dit voor mezelf en de mensen die het leuk vinden”, vertelt K3RN zelfverzekerd.

Zijn producer is Jonathan Merrelaar en die was meteen enthousiast om met K3RN te werken. Zeker ook omdat hij graag taboes wil doorbreken. Zijn eerste ontmoeting met K3RN was volgens hem wel komisch. “Toen hij voor het eerst bij mij in de studio was, kwam hij binnen en zei hij meteen: ‘Ik ben homo.’ Dus ik had zoiets van: ‘Oké, waarom vertel je me dit nu?’ Het kwartje viel bij mij niet meteen. Totdat hij zijn teksten ging rappen. Toen dacht ik: ‘Ah nu snap ik het.’”

Zijn omgeving geloofden hem eerst niet. “Ik kreeg helemaal geen reactie in eerste instantie. Ik moest echt zeggen dat ik het echt meende. Ik moest zelfs appjes laten lezen en ik vertelde ze ook over mijn relatie met mijn vriend. En toen geloofden ze dat ik echt gay ben”, vertelt K3RN. “Het belangrijkste dat ik wil uitdragen is dat iedereen zichzelf moet zijn. Mensen die nog niet uit de kast zijn: doe het gewoon”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter