Ras-Rotterdammer Anna begint herberg in Spanje na verlies van partner

Een ras-Rotterdammer, noemt ze zichzelf. Toch verruilt programmamaker Anna Visser (47) de stad komende maandag voor een leven als herbergier in een klein dorp in Spanje. Visser verloor vorig jaar plotsklaps haar partner Chris en besluit nu het roer helemaal om te gooien. “Ik wil dat er iets goeds uit iets slechts voortkomt. Ik ben er nou eenmaal nog. En het is een cliché, maar: leef je leven, want het kan dus zo voorbij zijn”, vertelt ze aan Rijnmond.

In de tuin van haar moeder vertelt ze haar verhaal. Haar eigen huis is al verkocht, alle spullen zijn ingeladen en deze dagen staan in het teken van afscheid nemen van familie en vrienden. “Van een stad met 700 duizend inwoners, naar een dorp met tweehonderd inwoners. Een cultuurshock, maar ik verheug me erop. Onthaasten. Spanjaarden zijn nou eenmaal beter dan wij in van het leven genieten.”

Waarom Spanje?
“Spanje heeft altijd wel in mijn hoofd gezeten. Toen ik vijf jaar was, heb ik er een aantal maanden gewoond, omdat mijn vader een documentaire maakte over Salvador Dali. Ik denk dat daar de liefde voor het land ontstaan is. Ik heb altijd gezegd: later ga ik in Spanje wonen. Mijn drie kinderen (22, 24 en 25 jaar) zijn daarom al helemaal gewend aan dat idee en vinden ook echt dat ik het moet doen.”

Eén van die drie kinderen is OPEN verslaggever Lauren Verbrugh: “Al twee of drie keer zijn we vroeger in Spanje gaan kijken naar mogelijke huizen, we zijn zelfs langs scholen voor ons geweest. Maar telkens was het te duur of niet het juiste moment. Dat ze nu echt haar droom gaat verwezenlijken vinden wij alleen maar fantastisch.” Even slikken toen haar moeder ook echt wegreed, was het voor Lauren wel, maar “gelukkig ga ik er eind augustus heen. We zeggen nu dat Anna gewoon even drie weken op vakantie gaat.” Ook haar twee broertjes gaan snel naar Spanje om het nieuwe huis van hun moeder te zien, “want we hebben het allemaal nog niet gezien!”

Het artikel verder lezen? Klik dan hier. Anna volgen tijdens haar avontuur als herbergier in Spanje? Via het instagramaccount Anna in Spanje houdt ze iedereen op de hoogte.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.