Rattenoverlast aangepakt met voederverbod door gebiedscommissie

Om onder andere de overlast van ratten aan te pakken, stelt de gebiedscommissie Feijenoord per 1 maart 2018 een voederverbod in. Zij streven naar een schone buitenruimte. Rattenexpert Frank Boerboom denkt niet dat een verbod zal werken en denkt dat we best samen kunnen leven met de gevreesde viervoeters.

“We moeten de stad schoonhouden en mensen een alternatief bieden voor het weggooien van brood”, aldus rattenexpert Boerboom. Hij denkt ook niet dat een voederverbod werkt. “Dan haal je de zak met oud brood niet tevoorschijn wanneer je een controlleur ziet.” De tuinman van de Botanische tuin, Gerard Bijlsma, is het daar niet helemaal mee eens. Hij zegt dat het helemaal niet meevalt en de ratten hele constructies in de tuin slopen.

De heren zijn beiden wel te spreken over de broodbakken. De broodbak staat voor de Botanische tuin, in het Afrikaanderpark. Dus in plaats van vogels voeren, gooien mensen het met hetzelfde gemak in de broodbak! Mensen wennen steeds meer aan het idee dat er iets met overtollig brood gedaan wordt. Frank en de tuinman vertellen allebei over moskeebezoekers die veel gebruik maken van de bakken. De bak biedt voor hen een uitkomst, omdat zij volgens hun geloofsovertuiging geen voedsel mogen verspillen. De bak wordt elke week opgehaald en is steeds vaker tot aan de nok toe gevuld.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat