Rauwkost-Collective en Jeugdstadsdichter brengen ode aan ontstaan Rotterdam met short film

Met de serie ‘Tussen de Zinnen in’ brengen Rauwkost-Collective en stadsdichter Dean Bowen visuele voorstellingen van werken van de dichter. Op 9 oktober gaat de vierde film van de reeks in première. Dit keer met een gedicht van jeugdstadsdichter Vienne Haagoort. Met deze short-film staan we stil bij het ontstaan van de dam in de Rotte, en dus Rotterdam, 750 jaar geleden.

In de film ‘belichaam de aarde’ verschijnt de jonge stadsdichter Vienne Haagoort in het donkere water van de Rotte, symbool voor de stad die aan hetzelfde water verrees uit het niets. Ze opent haar ogen en brengt haar gedicht ten gehore. Terwijl ze uit het water stapt kijkt ze naar de lucht, de lucht verandert in water en het water verandert in Rotterdam.

Tussen de Zinnen in
Voor deze vierde film in de serie ‘Tussen de Zinnen in’ is gekozen voor de verfilming van een gedicht van jeugdstadsdichter Vienne Haagoort. De serie is een samenwerking tussen Bowen en Rauwkost-Collective, in opdracht van de Bibliotheek Rotterdam en OPEN Rotterdam. De eerste drie films ‘Exodus‘, ‘Aan allen die zich hier bevinden‘ en ‘14.05 altijd een soort vooruit‘ zijn visuele vertalingen van de gedichten van de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat