Rechter wil geen uitspraak doen over huurcontract Bokaal

Horeca-ondernemer Ron de Jong dacht vorige week een uitspraak van de rechter te krijgen, over de huurovereenkomsten van zijn zaken Bokaal en Pix. Het contract wordt door vastgoedeigenaar Marcan niet verlengd, waardoor hij genoodzaakt is om over een paar jaar zijn pand te verlaten. In plaats van een uitspraak, kreeg Ron van de rechter te horen dat hij weer met zijn pandeigenaar aan de onderhandelingstafel moet plaatsnemen.

“De rechter schortte het vonnis op en adviseerde ons om vooral weer met elkaar te gaan praten”, aldus de ondernemer. Meerdere zaken rondom de Nieuwe Markt zijn al een tijdje hun toekomst niet zeker omdat zij van vastgoedeigenaar Marcan een huuropzegging hebben gekregen. Volgens de advocaat van Marcan Vastgoed B.V., is de reden van deze beslissing dat Marcan bezig is met herontwikkeling van het gebied. Sommige ondernemers, waaronder Ron, zijn vervolgens naar de rechter gestapt.

Ron de Jong: “Ik vind het vervelend en het is niet waar ik op hoopte, want dit betekent dat de onzekerheid blijft. Het is nu een kwestie van veel onderhandelen. Marcan heeft nu aangegeven dat ze mij nog wel als huurder willen houden, maar dat gaat wel gepaard met een extreem hoge huur. Daar zullen de gesprekken vooral over gaan, de komende tijd.”

Een andere horeca-ondernemer, Fer Kok van café Sunset, was ook naar de rechter gestapt en hoopt op 5 oktober een uitspraak te horen.
Bekijk hier de reportage die wij in juli maakten over deze kwestie

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter