Redouan uit Hoogvliet geeft freerunskills door aan jeugd

Voor veel mensen is het waarschijnlijk herkenbaar: toen je jong was moest je op een sport van je ouders, alleen vond je vervolgens niks leuk. De 20-jarige Redouan Yagoub uit Hoogvliet kampte ook met dit probleem en besloot zijn toevlucht te zoeken in freerunnen. En met succes, want tegenwoordig geeft Yagoub zijn skills zelfs door aan kleine freerunners in spé.

“De vrijheid en de creativiteit die je in deze sport kwijt kan, trekken mij”, aldus Yagoub. Op zijn veertiende was hij vooral bezig met gamen, totdat hij het spel Assassin’s Creed speelde. “In dat spel is er een personage dat ook aan freerunnen doet en dus van daken afspringt.”

Yagoub raakte geïnspireerd. Hij werd steeds beter en geeft tegenwoordig zijn kennis door aan kinderen: “Toen ik ermee begon moest ik het grotendeels zelf doen, dus ik vind het leuk om jonge kinderen wat bij te brengen, zodat ze het ook kunnen leren.”

Hoewel de trucs al zeer professioneel ogen, geeft Redouan toe dat de wereldtop nog ver weg is: “Dan moet je er echt elke dag mee bezig zijn en dat heb ik er niet voor over. Ik moet gewoon naar school. Maar freerunnen blijf ik er zeker nog naast doen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter