RET maakt fout: scootmobielen zijn toch wél welkom in de trams

De RET zorgde vorige week voor veel ophef door aan te kondigen scootmobielen niet langer te verwelkomen in de trams. Ze zouden te groot zijn en andere passagiers hinderen. Maar de RET komt hier nu op terug en zegt dat de mededeling een ‘foutje’ was.

Door de drukte in de metro naar Hoek van Holland heeft de RET de reisregels halverwege mei weer op een rijtje gezet, maar daar ging het mis. Scootmobielen, die volgens de RET altijd al een lastig geval waren, mochten er niet meer in. Alleen nog maar de opvouwbare variant. De reacties van zowel reizigers als personeel waren geschokt. Zelfs de Rotterdamse politiek ging zich ermee bemoeien en vroeg voor afgelopen donderdag een spoeddebat aan.

In een officiële verklaring stelt de organisatie: “Bij het nog eens vertalen van de vervoervoorwaarden naar de RET-reisregels hebben we een fout gemaakt. In de reisregels stond dat alleen opvouwbare scootmobielen mee mogen in de tram. Daar had moeten staan: er mogen alleen scootmobielen mee die binnen de maximale afmetingen vallen: 120 cm lang, 70 cm breed, 109 cm hoog.”

Scootmobielen zijn dus toch welkom, maar ze mogen niet te groot zijn, want die kunnen de doorgang blokkeren. Conducteurs moeten nu zelf gaan opletten of de scootmobielen wel aan de regels voldoen.