Reuzenrad in aanbouw bewijst: idee van attractiepark in de stad is nog springlevend

Reuzenrad Speelstad Rotterdam FOTO- KEES GRIMM

Hij komt er dan toch echt: het reuzenrad in Speelstad Rotterdam. Het rad is momenteel in aanbouw en komt te staan bij de ingang van de Maastunnel aan de zuidzijde. Het reuzenrad krijgt een plekje in het nieuwe Rotterdamse pretpark dat door de Rotterdamse ondernemer Hennie van der Most wordt gebouwd.

Foto van Kees Grimm.

Een reuzenrad is voor Rotterdammers niet nieuw. Bij de Markthal konden toeristen en de Rotterdammers bijna een jaar genieten van The Dinner Wheel. In augustus 2019 moest de stad afscheid nemen van de draaimolen.

Speelstad Rotterdam
Het nieuwe Rotterdamse reuzenrad komt te staan in Speelstad Rotterdam, het pretpark dat op het AVR-terrein aan de zuidkant van de Maastunnel moet komen. Ondernemer Hennie van der Most is oprichter van het pretpark. Het terrein kocht hij al op in 2012, maar het wilde maar niet vlotten met de bouw van het park. Drie jaar geleden liepen wij met Van der Most op het, toen nog, lege terrein.

Hennie van der Most
Ondernemer Hennie van der Most bouwt oude panden om tot hotels of attractieparken. Zo maakte hij in Duitsland van een oude kerncentrale een pretpark en nu wil hij dus iets vergelijkbaars doen in Charlois. Volgens de oorspronkelijke plannen moest het park in 2020 klaar zijn, maar het reuzenrad is pas de eerste attractie die er wordt gebouwd.

Overigens zijn niet alle omwonenden blij met de bouwplannen van Van der Most. Zo noemt een bewoner het AVR-terrein gevaarlijk, omdat daar nog gevaarlijke stoffen liggen opgeslagen. “De hele stad verbrandde op dat terrein zijn afval. Dat kinderen daar gaan spelen, lijkt mij niet verstandig.”