RiF010 gaat tóch door: Rotterdammers kunnen in 2024 surfen in het centrum

Het gaat er dan toch van komen. Jaren werd er gesproken over een golf van anderhalve meter in Rotterdam en in 2024 gaat RIF010 dan echt beginnen. Tegen die tijd kunnen we surfen, scubaduiken, kajakken en bodyboarden in hartje centrum, achter de Markthal.

Het is inmiddels acht jaar geleden dat project RiF010 is bekroond tot stadsinitiatief van het jaar. Een kunstmatige surfgelegenheid aan de Steigersgracht, dat is wat de Rotterdammers werd beloofd. 

Het idee voor een watersportgebied net achter de Markthal, kreeg destijds een subsidie van ruim 3 miljoen euro. Vervolgens viel in 2016 de communicatie over de verdere plannen vanuit de initiatiefnemers stil. Toch is bekendgemaakt dat het plan niet is blijven liggen. En hiermee is Rotterdam de eerste ter wereld met een urban surfspot!  

Vertraging van de waterattractie RiF010
Door protest van de omwonenden liep deze surfspot veel vertraging op, zo vertelt initiatiefnemer. Daarnaast brak in het jaar dat ze de vergunning kregen de corona pandemie uit. Nu gaat de bouw echt beginnen, vergunningen, contracten en de financiering zijn rond. 

Een jaar geleden zat er nog weinig schot in het project: