Right To Challenge geeft bewoners meer invloed in de wijk

Right To Challenge is een proef vanuit Stadsontwikkeling, waarbij bewoners de plannen van de gemeente kunnen uitdagen. Bij een haalbaar tegenplan wordt deze in plaats van het origineel ingevoerd. De herinrichting van de Schepenstraat in Blijdorp is een van de projecten die bewoners zelf gaan uitvoeren.

Verzakking is een groot probleem in de Schepenstraat. Bewoners hebben de gemeente uitgedaagd om de geplande herinrichting van de straat zelf te ontwerpen en uit te voeren.

In het nieuwe plan van de bewoners worden onder andere bomen behouden die in het initiële plan verwijderd zouden worden en kunnen bewoners plantsoenen zelf inrichten en onderhouden.

De sociale meerwaarde van dit project is groot. Bewoner en stedenbouwkundige Liliane Geerling zag het plan van de gemeente en vond dat zij en haar buren het beter kunnen. Ze merkt dat er meer contact is met de mensen in de straat. ‘Mijn dochter past nu ook op bij collega’s van me. Ik ben trots op wat we hebben gedaan en vindt dat de gemeente dit vaker moet doen.’

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat