Rode Kruis helpt ouderen Prins Alexander de hitte door

De warmte blijft de komende dagen aanhouden en daarom is het nationale hitteplan ingesteld. Ouderen lopen deze dagen extra risico om getroffen te worden door uitdroging of oververhitting. Vrijwilligers van het Rode Kruis gaan tijdens deze dagen daarom langs om een helpende hand te bieden.

Het drinken van extra water en het opzoeken van verkoeling tijdens deze dagen lijkt misschien iets dat voor de hand ligt. Toch zijn er genoeg mensen die tijdens deze dagen niet goed letten op hun eigen gesteldheid of juist alert zijn op andere mensen die deel uitmaken van een risico-groep. Vrijwilligers-team Ready2Help van het Rode Kruis brengt deze dagen daarom een bezoek aan kwetsbare ouderen. De ouderen kunnen rekenen op wat vragen over hun gezondheid en hoe ze omgaan met de hitte. Daarnaast deelt het Rode Kruis extra informatie uit in de vorm van een waaier en kunnen de ouderen rekenen op koppen soep om het zoutgehalte op pijl te houden.

Wil je zelf ook een helpende hand bieden? Het Rode Kruis raad vooral aan om je eigen familie goed in de gaten te houden tijdens deze dagen en om zo hier en dan een helpende hand te bieden. Voor een ieder die zich deze zomer ook graag uit de mouwen wilt steken voor andere kwetsbare ouderen is er de mogelijkheid om je via de website van het Rode Kruis aan te melden.

De vrijwilligers brachten deze week al een bezoek aan de ouderen van woontoren Prinsenwiek in Prins Alexander en OPEN Rotterdam was er bij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter